Het belang van een nieuwsbrief voor jouw bedrijf

19 Apr Het belang van een nieuwsbrief voor jouw bedrijf

Nieuwsbrieven in je postvak, elke dag als jij jouw mail opent word je er mee geconfronteerd. Gaat het niet over de vetste festivals dan is het jouw sportclub wel. Ook heb je vaak mails in je mailbox zitten van bedrijven die jou op de hoogte stellen van allerlei ontwikkelingen. Maar wat is nu de reden voor bedrijven om nieuwsbrieven te sturen? Wat is het belang van een nieuwsbrief  voor een bedrijf? Wij zijn op onderzoek uitgegaan.

nieuwsbrief

Het nut van een nieuwsbrief

Waarom is het zo belangrijk voor jouw bedrijf een nieuwsbrief te sturen naar alle klanten, die je in jouw klantenbestand hebt staan. De meest voor de hand liggende reden is om je naamsbekendheid te behouden en uit te bereiden. Om regelmatig je naam voorbij te laten komen en te laten zien wat je laatste ontwikkelingen zijn, blijf je als bedrijf op de radar van je klant. Maar ook kan het zo zijn dat mensen jouw nieuwsbrief doorsturen naar potentiële klanten. Door een soort ‘mond tot mond’ reclame te creëren krijg je een steeds uitgebreider klantenbestand. Hoe meer jouw nieuwsbrief bekeken wordt door mensen, hoe meer ‘top of mind’ je bent.

Waarom een nieuwsbrief?

E-mailmarketing wordt nog weinig door bedrijven gebruikt. Dit komt omdat men zich daar nog beter in moet ontwikkelen. Het werkt namelijk totaal anders dan een ander soort marketing. Alleen wat veel bedrijven nog niet weten is dat het erg effectief kan zijn. Het is een goedkope manier om ‘reclame’ te maken. Je maakt door het gebruik van jouw klantenbestand optimaal gebruik van je klanten. Hiermee wek je dan ook de indruk naar klanten toe dat je hen niet vergeten bent.

Door je nieuwsbrief ook op je website te zetten, breid je website op een natuurlijke manier uit. Dit zorgt dat je veel beter in de zoekmachines te vinden bent. Doordat jij je nieuwsbrief publiceert op jouw website, blijft de website actueel. Zo kunnen jouw klanten kijken wat er zo nu en dan gebeurd.

Ook is het belangrijk een nieuwsbrief regelmatig te versturen. Er zijn geen regels voor. Voor het ene bedrijf is regelmatig elke dag, voor de ander één keer in de week en een ander bedrijf kiest voor één keer in de maand. De laatste is wel het meest voorkomend.

Wat zet jij nu in je nieuwsbrief?

Als jij een nieuwsbrief schrijft is het belangrijk om een goede pakkende inleiding te schrijven. Meestal is het kort en krachtig, om te zorgen dat mensen verder lezen en niet gelijk de mail wegklikken. Wat ook erg belangrijk is om te doen, is een informatieve nieuwsbrief schrijven, geen onzinnige verhalen. Schrijf een interessant stuk wat veel mensen trekt. Verder zou je kunnen uitleggen wat jouw vak precies inhoud, jouw visie op de ontwikkelingen in de branche en wat je werkzaamheden zijn, ook zou je eventueel dan nog kunnen vermelden wat jouw leukste, beste of mooiste opdracht van de maand was met een korte uitleg.

Zelf aan de slag

Om jouw nieuwsbrief goed uit de verf te laten komen, moet je gebruik gaan maken van een systeem of programma die jou helpt goed publiceren van een nieuwsbrief. Door gebruik te maken van zo’n systeem is de kans klein dat jij met jouw bedrijf op de zwarte lijst komt te staan.

Er zijn veel verschillende programma’s voor nieuwsbrieven. Ik ga ze stap voor stap met je doornemen. Een voorbeeld van een programma is A weber. Deze nieuwsbrief software zorgt ervoor dat je nieuwsbrief er goed uitziet. Ook laat dit softwaresysteem zien wie jouw bericht heeft geopend en wie niet. Wie klikt er op de links die in de nieuwsbrief verwerkt is en wie totaal niet?

Een ander programma waarmee je zou kunnen werken is Masterwebber. Dit is één van de beste Nederlandstalige nieuwsbriefsystemen. Dit systeem helpt je met het selecteren van verzendlijsten, het maken van aanmeldformulieren, het goed indelen van je nieuwsbrieven en het maakt rapportages.

Ons laatste voorbeeld wordt wereldwijd het meest gebruikt. Ik heb het dan ook over MailChimp. Dit is een nieuwsbriefdienst die de meeste opties heeft in het maken van professionele en efficiënte e-mails, campagnes en nieuwsbrieven. Dit programma werkt bijna hetzelfde als de twee andere programma’s alleen is dit programma meer geavanceerd.

Weet als ondernemer wat je kan doen, waarom een nieuwsbrief effectief kan zijn en welke softwaresystemen je eventueel zou kunnen gebruiken om ‘de perfecte nieuwsbrief’ te maken. Wij van Weborganiser adviseren je graag wat de geschikte oplossing voor jouw onderneming is.

Esmee Bondrager
Esmee Bondrager
esmee@weborganiser.com