17 Jun Brands (of Branding), they mean what you say that they mean

Branding is overal. Diverse bedrijven maken er al gretig gebruik van. Het begrip zelf klinkt misschien nog wat abstract. Maar voor de strategische ondernemer is branding nog zo gek nog niet.

Branding: de definitie
Wat is een brand? Ja, een merk. Als je het letterlijk vertaalt. Maar eigenlijk is een brand zoveel meer. Het omvat het totaalpakket dat een merk met zich meebrengt; het logo, de naam, de ontwerpen, de stijl, symbolen, noem maar op. Alles wat direct en indirect met het merk te maken heeft. Maar daar blijft het niet bij. Een brand is eigenlijk iets waar elk bedrijf naar streeft. Het is een bepaalde sfeer, of dimensie, die om het merk hangt. Om het even wat concreter te maken: een perfect voorbeeld van branding is Apple. Want zodra mensen vanaf 4 uur ’s ochtends voor je nieuwste product in de rij gaan liggen, weet je dat je strategie geslaagd is. Grapje. Apple geeft ons eigenlijk een nog veel belangrijker voorbeeld van goede branding. Dat is namelijk het gevoel dat het bedrijf je kan bezorgen als je een iPhone of iPad aanschaft. Apple straalt luxe en comfort uit. Het bedrijf geeft een extra dimensie aan zijn product, door de klant een gevoel van trotsheid en magie te laten beleven bij het aanschaffen van een product van Apple.

Branding is overal

Aspecten van goede branding
Nu is Apple een buitengewoon grote onderneming en is niet iedereen in staat een Apple Store te bouwen op een Amsterdamse hotspot. Geeft niets. Met de volgende praktische tips kan je je eigen bedrijf al voorzien van een brand. Altijd handig om in je achterhoofd te houden.
Ten eerste is het belangrijk om je te realiseren wat jij met je onderneming wilt bereiken. Nu is dat gelukkig voor veel bedrijven hetzelfde; snel en efficiënt geld verdienen, en heel veel klanten hebben. Zijn we eerlijk over. Misschien iets te eerlijk. Maar bedenk liever eerst wat jouw bedrijf als allerbeste kan. Dus het onderscheidend vermogen van jouw bedrijf, vergeleken met andere bedrijven. Want die visie is ook hetgeen wat klanten kan gaan trekken. En zodra je dat weet, kan je jouw communicatie bij jouw bedrijfsvisie laten passen.

Communicatie als sleutel
Branding begint bij communicatie, een ontzettend abstract begrip waarvan niemand eigenlijk weet wat het precies inhoudt. Eigenlijk is communicatie alles. Wij passen graag concreet een paar voorbeelden van goede communicatie toe. Dan hoeven we niet te ver af te dwalen. Communicatie is bijvoorbeeld een huisstijl die past bij jouw visie. Wil je luxe uitstralen? Een weelderige website kan je daarbij helpen. Of juist iets straks en moderns. Kleuren, een logo, maar ook teksten zijn eveneens relevant voor het uitstralen van de juiste visie. Alleen al de manier van het aanschrijven van de klant is allesbepalend voor je onderneming. En o ja, uiteraard zullen spelfouten te allen tijde not done blijven. De volgende stap is het consistent blijven in het doorvoeren van je communicatie. Zorg ervoor dat je Facebookpagina, je briefpapier, je e-mail, je bedrijfsauto en zelfs je bedrijfspand onder jouw communicatieplan vallen.
Tot slot is het belangrijk om jouw gewenste manier van communiceren, die dus jouw visie onderbouwt, over te brengen op je personeel. Want zolang jij je bedrijf als ‘sfeervol’ profileert en de receptie er tegelijkertijd weinig sfeervols van maakt, gaat je poging tot branding alsnog verloren.

Brands, they mean what you say that they mean
Graag sluit Weborganiser haar betoog over branding af met een prachtige slogan, die we gepikt hebben uit een project van de Universiteit van East Anglia uit het Verenigd Koninkrijk. Brands, they mean what you say that they mean. Klinkt mooi, hè. Je brand betekent wat jij zegt dat het betekent. Maar de klant bepaalt nog altijd of jouw poging tot branding geslaagd is. Jouw klant ervaart jouw product. Doordat jouw bedrijf op strategische wijze branding toepast, geef je je klant een duwtje in de juiste richting. Want jouw product is speciaal, uniek, en niet zomaar voor iedereen. En dat straal je uit. Zodra jouw klant dat voelt, heb je pas écht een goed staaltje branding toegepast.

Alex van Amersfoort
Alex van Amersfoort
alex@weborganiser.com