03 Apr Dag Kit, hallo Siri: de ontwikkeling van infotainment in de auto

Lang, lang geleden, toen we nog televisie keken op hele kleine vierkante kastjes, kende iedereen de immens beroemde Knight Rider. David Hasselhoff en zijn trouwe compagnon Kit, de pratende auto. Fantastisch. Kit hielp David niet alleen de weg te vinden, maar ook waar nodig boeven te vangen. En had nog humor ook. Helaas – of gelukkig? – hebben vandaag de dag autocomputers of infotainment natuurlijk geen zelfbewustzijn zoals Kit dat had. Of wel, maar daar kan je hele lange filosofische discussies over voeren en daar hebben wij helemaal geen zin in. Het punt is namelijk dat de hedendaagse infotainment, zoals de nieuwe CarKit van Apple, haast bijna net zo geavanceerd is als Kit zelfs. Je kan muziek afspelen, bellen, navigeren, berichten dicteren en jawel, praten met Siri. Enorm handig maar vooral enorm veilig om mee te rijden. Weborganiser zet de feiten voor je uiteen.

car-play-infotainment-500x380

Apple CarPlay en andere infotainment
Auto’s die digitale systemen gebruiken bestaan onderhand al wel even. Via BlueTooth kan je op de radio muziek vanaf je telefoon afspelen, en om eerlijk te zijn heeft iedereen ook al wel een TomTom – of een ander navigatiesysteem –  op de bijrijderstoel of in het dashboardkastje liggen. Er wordt steeds vaker geprobeerd dit soort apparatuur gelijk in een auto te integreren. Want dat is makkelijker, netter en natuurlijk veel leuker. Zo kan de zogeheten HeadsUpDisplay van BMW de navigatie op de voorruit projecteren. Dan hoef je niet je ogen van het wegdek te halen, om op een los scherm te zien waar je heen moet. Ook is het systeem intelligent genoeg om aan te geven of je bijvoorbeeld  te dicht op je voorganger zit door de auto voor je rood op te laten lichten. Wij vermoeden dat een hoop Nederlandse bestuurders rode vlekken gaan zien, wanneer dit een gebruikelijke feature wordt.

De BMW carkey is ook een vermelding waard. Bij de aanschaf van een BMW i8 ontvang je een autosleutel die door BMW onderworpen is aan de laatste technische snufjes. Op het apparaat kan je aflezen hoeveel benzine je nog hebt – of hoe vol de accu nog is – , hoe laat het is en andere autogerelateerde feiten die best handig zijn om te weten. De sleutel is met touchscreen te bedienen en laadt zichzelf tijdens het autoladen natuurlijk gewoon even op.

BMW is duidelijk een voorloper op het gebied van autotechnologie. Daarom is het ook niet zo gek dat juist dit automerk waarschijnlijk de samenwerking aangaat met Apple, dat afgelopen 9 maart verklapte een systeem genaamd CarPlay aan het ontwikkelen te zijn. De CarPlay zal, zoals we van Apple ondertussen wel mogen verwachten, een prachtig stukje baanbrekend technologie zijn waar een hoop mensen binnenkort gebruik van kunnen gaan maken.

infotainment-watch-bmw-570x400

Maar wat heb ik eraan?
Het is onduidelijk wanneer CarPlay precies gelanceerd gaat worden, maar we kunnen het volgende alvast kwijt: het maakt het autorijden makkelijker, praktischer, en vooral vele malen leuker. Geen gerommel meer met navigatie en een BlueTooth die weer eens geen verbinding maakt. De CarPlay is de naam van een nieuwe functionaliteit die ‘OS in the Car’ heet. Het biedt een set aan mogelijkheden aan om van je iPhone gebruik te maken in de auto zelf. Je iPhone (elk model dat na de 4S is uitgebracht) koppel je aan je auto, en op een touchscreen die in de auto is ingebouwd kan je gebruik maken van diverse opties van de iPhone. Het is totnogtoe nog geen enkele autofabrikant of smartphonefabrikant gelukt om zo snel en zo makkelijk het besturingsysteem van de auto te koppelen aan de telefoon.

Met CarPlay zie je een aantal buttons op je scherm die logischerwijs hetzelfde zijn als de apps op je iPhone. Je kan bellen, navigeren, naar muziek luisteren en berichten zien. Daarnaast kunnen we het handige Siri (dat overigens al heel snel in het Nederlands uitgebracht gaat worden. Nog even geduld!) gebruiken om het besturingssysteem opdrachten te geven. Dat is handig en vooral heel veilig. CarPlay zorgt ervoor dat je je handen zo weinig mogelijk van het stuur hoeft te halen. En natuurlijk is een sleutel ook hopeloos ouderwets; de Apple Watch zal, zoals aangegeven is door Apple, er voor zorgen dat alleen jij je auto kan openen en sluiten met een druk op de knop. Hoe makkelijk!

Een ‘iVoertuig’?
Je moet er dan natuurlijk wel voor zorgen dat je Apple Watch niet van je pols gejat wordt. Maar dat komt vast wel goed. Er zijn nog maar enkele auto’s, waaronder die van BMW, die op korte termijn auto’s met CarPlay laten rondrijden. Wel gaan binnenkort Audi, Fiat, Ford, Peugeot, Volvo en Hyundai ook aan de slag met het systeem.

Apple heeft zelf aangegeven de komende jaren te willen werken aan een eigen auto waarin de CarPlay uiteraard ook te vinden is. Geruchten luiden dat zij al ontwerpers uit fabrieken van onder andere Tesla hebben getrokken om op dit project te zetten. Onze verwachtingen liggen in ieder geval erg hoog.

Wat we tot slot ook niet mogen vergeten, nu we het toch over automatiseren van auto’s hebben, is het feit dat je jezelf ook moet afvragen wanneer de machine ook de ‘macht’ over het stuur gaat overnemen. Google voert al testen uit met een robotauto die jou op eigen kracht veilig naar de bestemming brengt. En – daar is ie weer – , BMW heeft al een autonome auto geïntroduceerd. Net als Audi en Mercedes. Wij waarderen natuurlijk de veiligheid en vooruitstrevende techniek die de autonome auto met zich zal meebrengen, maar of het nou net zo leuk is als zelf over de autobahn crossen… Wij betwijfelen het.

Daan Kloek
daan@weborganiser.com