11 Aug Facebook marketing: een olievlek op het water

Eigenlijk is Facebook een fantastisch hulpmiddel bij het adverteren. Het is snel, toegankelijk, en vaak nog gratis ook. Maar echt effectief reclame maken bij Facebook, zonder als vervelend beschouwd te worden, doe je niet zomaar met een post en een like. Daarom in deze blog enkele tips, tricks en do’s van Weborganiser.

blog-fb-marketing

Facebook marketing
Met – volgens de laatste peiling – 1926 miljoen gebruikers, is Facebook zo ongeveer het grootste social medium dat er bestaat. Ook in Nederland kan gesteld worden dat de meeste mensen onder de 30 toch ondertussen wel een profiel aangemaakt hebben. Het zou bijna misdadig zijn om daar als bedrijf geen gebruik van te maken; Facebook presenteert als mediakanaal de hele Nederlandse bevolking op een dienblaadje. Daarom is adverteren op Facebook een bijzonder goed idee. Mits je het strategisch en professioneel doet. Net als bij elke andere advertentie of campagne, werk je als bedrijf met een plan en een budget. Je zoekt de juiste doelgroep en past jouw advertenties daarop aan, zodat jouw berichten zoveel mogelijk consumenten bereiken. Doordat lezers jouw content liken en sharen, waardoor hun vrienden jouw advertentie ook op hun tijdlijn zien verschijnen (en in het beste geval wederom liken en sharen), spreidt je boodschap zich uit als een olievlek op het water. Maar voordat dit gebeurt, moet er naar de belangrijkste aspecten gekeken worden van goede content. Want hoe bereik je dan zoveel Facebookgebruikers?

De basis van effectieve reclame
Advertenties moeten strategisch en professioneel zijn. Klinkt vaag, maar spreekt eigenlijk best voor zich. Wees vooral kritisch over je bedrijfspagina; beschouw het niet als zomaar een hulpmiddel voor je bedrijf, waar Facebookgebruikers ‘zomaar’ op af zullen komen. Zo werkt het helaas niet. Denk na over hoe je jouw boodschap het beste kan visualiseren en beschrijven. Wat doen de concurrenten? Welke content spreekt de doelgroep aan? Wat is jouw doelgroep eigenlijk? En wat vinden zij dan belangrijk? Niet verkeerd om eens bij stil te staan. Vervolgens kan je jouw advertenties gaan aanpassen aan het medium, het doel en jouw doelgroep. Dan praten we pas over effectief. Denk bijvoorbeeld aan een SEO strategie. Schuif je merk naar voren, zorg voor interactie met het publiek en maak van je advertentie die felbegeerde olievlek. Weborganiser geeft graag nog wat tips.

Ons stappenplan
Een paar trucs voor een goede start – of een duwtje in de juiste richting, als je al bezig bent – met Facebook marketing. We helpen je graag. Maak allereerst je profiel compleet: een goede cover, een logo, een biografie en al je bedrijfsinformatie. Besef je dat jij verantwoordelijk bent voor dit kanaal; alle content loopt via jou en moet van grote kwaliteit zijn. Nodig vervolgens je vriendennetwerk uit. Zij vormen de basis van jouw pagina; alles wat zij liken, komt ook bij hun vrienden terecht. Kijk naar de doelgroep, naar wat zij willen, en begin met het consistent posten van interessante, kwalitatief hoogwaardige berichten. Vooral de regelmaat is belangrijk; blijf je bedrijf actief naar voren brengen op de tijdlijn van je volgers. Dat is jouw plicht. Daarnaast is het ook een verstandig idee om de hashtag (#) aan jouw berichten te koppelen. Als mensen geïnteresseerd zijn in mode (en verrassing, dat zijn er veel) en jij een kledingbedrijf runt, is het aan te raden om hashtags als #mode, #dress en #fashion aan je berichten toe te voegen.

Tot slot is het een goed plan om actief de interactie te blijven opzoeken. Hou in de gaten wat jouw lezers interessant vinden, en wat niet. Beantwoord vragen en opmerkingen, of plaats desnoods content met een retorische vraag: ‘Ik heb een prachtig nieuw product, wat vinden jullie ervan?’. Zoiets trekt een hoop reacties van Facebookgebruikers die graag online hun mening over jouw product verkondigen. Facebook is immers een van de drukste en meest besproken kanalen die er zijn. Maak er goed gebruik van, en voor je het weet bereikt jouw bedrijf voor weinig geld de halve wereld.

Alex van Amersfoort
Alex van Amersfoort
alex@weborganiser.com