06 Mei ‘Is it a plane? No…!’. De mogelijkheden en de beperkingen van de Drone

Je moet niet vreemd kijken als je tegenwoordig steeds vaker een zoemend geluid in de lucht hoort, niet eens zo heel ver boven je vandaan. En je moet ook niet versteld staan als het een futuristisch apparaat is waar dan camera’s onder hangen, of een pakketje. De drone wordt namelijk steeds meer ingezet voor particuliere en commerciële doeleinden. Zelfs zoveel, dat het TU Delft voorspelt dat ieder huishouden binnen vijf jaar over een drone beschikt. Maar wat kan je er dan allemaal mee? En sterker nog: wat mag je absoluut niet met de drone doen?

AAEAAQAAAAAAAALUAAAAJGE3M2YxNTczLTdlYjYtNDM3My05YTY0LTQ2NDUzNTcwNTc1OA

Wat is een drone?
Een drone is een onbemand vliegtuigje of helikoptertje dat op afstand bestuurd kan worden, maar ook bijvoorbeeld van tevoren geprogrammeerd kan worden om een bepaalde reis te maken. De bestuurder van de drone kan zich dichtbij het apparaat bevinden, maar ook op duizenden kilometers afstand. Een drone werd voorheen vaak door het leger ingezet om bijvoorbeeld een gebied te verkennen of om een aanval uit te voeren. Gelukkig kent de drone nu veel gezelligere doeleinden; het apparaat blijkt erg geschikt te zijn voor bezorgingen, het opnemen van films en vele andere soorten plezier. Daarbij is het natuurlijk wel zo slim om te weten wat je nu wel en niet met je drone mag doen. Maar daar komen we straks op terug; eerst eens een ronde langs alle mogelijkheden die de drone ons biedt.

De drone als technologische postduif
Een drone kan tijdens zijn vlucht bijvoorbeeld spullen meenemen of filmpjes en foto’s maken. Zo is het mogelijk om een GoPro-camera te installeren op je drone, zoals 3D Robotics gedaan heeft. De fabrikant van GoPro brengt eind dit jaar zelf zijn eigen drones op de markt, met camera’s waarmee vanaf hoge afstand de prachtigste en meest bijzondere foto’s en video’s gemaakt kunnen worden. De prijs van deze toestellen zullen ongeveer tussen de 400 en 800 euro worden, en dat is een stuk goedkoper en toegankelijker dan de huidige drones waarop camera’s geïnstalleerd zijn.

Veel andere ondernemingen willen zelf ook uitgebreid gebruik maken van de drone, maar geen enkele branche profiteert er zoveel van als de post- en pakketbezorgers. En logisch ook: zoals te zien is in het filmpje van de Amazon maakt de drone het bezorgen van de bestelling niet alleen oneindig veel leuker, maar ook veel sneller. Amazon zal binnenkort als bezorgmethode de optie aanbieden om je pakket via een drone te laten bezorgen. Ongetwijfeld een stuk duurder dan met de reguliere post, maar je stuk gereedschap of je schoolboek arriveert dan dezelfde dag nog. Handig, als je een deadline hebt. Ook DHL en Google hebben ondertussen uitgebreid geëxperimenteerd met het bezorgen van post en pakketten met de drone, waardoor er vermoedelijk nog een aardige concurrentiestrijd zal ontstaan.

‘Binnen vijf jaar heeft iedereen een drone’
Een hoogstaand stukje techniek als de drone zal de particuliere gebruiker natuurlijk nog veel meer kunnen bieden dan een snellere postbezorging. Bij de TU Delft wordt voorspeld dat iedereen binnen nu en vijf jaar een drone tot zijn beschikking heeft. Het apparaat is zodanig handig dat het waarschijnlijk dezelfde groei zal meemaken als de smartphone: ook tegenwoordig niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Je drone kan dan gekoppeld worden aan de smartphone en bijvoorbeeld gebruikt worden om alvast een stukje vooruit te vliegen over de snelweg om te zien waar de files precies zijn. Of je kan de sleutels of portemonnee van je vriend aan de drone meegeven en het apparaat vervolgens naar hem sturen.

Nieuwe wetgevingen en torenhoge boetes
De drone is zodanig nieuw dat er een volledig nieuwe wet en regelgeving naar voren gebracht moest worden. Tot voor kort viel het namelijk nog onder de wet voor modelvliegtuigjes, maar een drone kan natuurlijk veel meer dan dat. Vanwege de explosieve groei van het aantal drones dat er in Nederland in de lucht hangt, heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu een aantal regels bedacht om het gebruik van drones veilig te laten verlopen. Als hobbyist mag je bijvoorbeeld alleen vliegen bij daglicht, moet je continu een goed zicht op je drone hebben en mag het ding maximaal 300 meter hoog komen zodat het geen ander luchtverkeer stoort, of dat een vliegtuigpiloot zich helemaal het lazarus schrikt. Ook mag de drone niet boven snelwegen, spoorwegen, waterwegen en havens komen, en natuurlijk al helemaal niet boven privégrond of dat van het koningshuis. Mocht er iets fout gaan, loop je kans om een boete te ontvangen die tot wel 7800 euro kan oplopen. Ook is het mogelijk om je drone bij Aegon te laten verzekeren, voor het geval je het ding tegen een gebouw aan laat slaan. Dan wordt de gemaakte schade tot ongeveer 1,5 miljoen euro vergoed.

Als een bedrijf de drone voor commerciële redenen wil gebruiken, zit het aan nog een heleboel regels extra vast. Zij dienen een ontheffing aan te vragen, waardoor het bedrijf eerst uitgebreid gekeurd wordt voordat het een drone de lucht in mag sturen. De enorme lijst met bewijzen, verzekeringen, ontheffingen en regelgevingen waaraan je als een bedrijf moet voldoen is te vinden op de website van Inspectie Leefomgeving en Transport.

Kendall en graffiti
Het lijkt ons fantastisch om een drone te hebben, en wij geloven ook zeker in de toekomst die de TU Delft  voor het apparaat voorspelt. Ook hebben wij begrip voor de vele regels die opgesteld zijn om het dronegebruik in goede banen te leiden: het is natuurlijk niet de bedoeling dat we dit soort geintjes uit gaan halen met de drone.

Daan Kloek
daan@weborganiser.com