14 Jun Project infinite what is it?

We kennen het allemaal wel, het document wat jij nu net nodig hebt staat op de computer van je werk. En die heb je thuis natuurlijk niet bij de hand. Het is daarom ideaal om je documenten overal bij je te hebben. Dropbox is de ultieme uitvinding. Overal vanaf welke computer dan ook, heb jij de beschikking over al je documenten.
Project infinite

Stukje geschiedenis

Iedereen heeft ooit wel is van Dropbox gehoord of gebruikt het zelfs dagelijks. Dropbox is een clouddienst voor het online opslaan van je bestanden. Eind 2006 is Dropbox ontstaan. Houston kwam op het idee, hij zat in de bus en wilde wat werk doen. Hij had zijn usb-stick niet mee en baalde daar erg van. Uiteindelijk probeerde Houston of het lukte om via internet bestanden met elkaar te synchroniseren. Vier maanden later had Houston al een pitch voor Paul Graham van Y Combinator. Na een lange tijd en veel overleg is de clouddienst ontwikkeld en zijn ze enorm gegroeid. Maar nu een paar jaar later heeft Dropbox een nieuwe functie aangekondigd!

Wat is de volgende stap?

De nieuwe functie van is Dropbox Project Infinite. Bij de nieuwe functie kan je alle bestanden zien die in de Dropbox staan maar niet op de lokale schijf. Dit is handig voor mensen die weinig opslagruimte hebben.

Er zit aan deze functie wel een nadeel. Je kan namelijk niet alle bestanden zien wanneer je geen internetverbinding hebt. Maar ook hier wordt aan gewerkt. Dropbox gaat hiervoor een nieuwe functie toevoegen. Door met de rechtermuisknop op een document te klikken kan je de optie ‘save local copy’ aanklikken. Klik jij dit aan, dan kan je een lokale versie van een bestand of complete map bewaren wanneer je geen internetverbinding hebt.

Heel erg fijn dat je geen internet nodig hoeft te hebben. Zeker wanneer je onderweg bent en je op je telefoon via de Dropbox app even snel nog wilt kijken naar een document. Want als je nu even snel de Dropbox app opent is je 10 GB bundel na 6 dagen ineens op. Vanaf nu hoef jij je daar geen zorgen meer over te maken. Door 1 klik op de knop bespaar jij jouw data.

Wanneer het nieuwe systeem uitkomt is nog niet duidelijk. Wel weten wij dat het zo spoedig mogelijk uit gaat komen. Overigens wordt het voor elk soort systeem gelijkwaardig beschikbaar of het nu iOS, Android, Windows is. Het maakt niet meer uit!

Esmee Bondrager
Esmee Bondrager
esmee@weborganiser.com