Reclame wordt maatwerk dankzij ‘the internet of things’

07 Okt Reclame wordt maatwerk dankzij ‘the internet of things’

Iedereen staat vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week met elkaar in verbinding. Of je het nou leuk vindt of niet. Soms wordt je er haast een beetje moe van. Wij niet hoor, wij vinden het allemaal machtig interessant. Zeker nu er steeds meer apparaten op de markt komen die ook online met elkaar verbonden kunnen worden. Deze apparaten kunnen natuurlijk kilometers aan data met elkaar uitwisselen, zodat bijvoorbeeld jouw magnetron precies weet wanneer jouw wasje gedraaid is. Grapje, dat is wel heel futuristisch – en lichtelijk overbodig. Maar het internet van dingen – oftewel The Internet Of Things – wordt steeds groter, mooier en toegankelijker. Weborganiser zet daarom het hele begrip van ‘the internet of things’ voor je uiteen; wat is het, wat kun je ermee en wat biedt het jou als bedrijf?

groot-Internet-of-Things-landscape

Alles is altijd verbonden met elkaar
Als je nog steeds denkt dat alleen de mens met elkaar in contact kan staan via internet, loop je een klein beetje achter. Het is namelijk natuurlijk ook mogelijk diverse ‘dingen’ met elkaar via het internet te verbinden. Dat wordt dus ‘the internet of things’ genoemd. Deze dingen – bijvoorbeeld koelkasten – kunnen data verzamelen en naar een centrale database versturen die al deze gegevens verzameld. Ook kunnen zij zelf uit deze database informatie halen, of communiceren met andere ‘dingen’ binnen dat netwerk. Sommige apparaten reageren dan vervolgens, aan de hand van die informatie en gegevens, autonoom op hun omgeving. Objecten, producten en diensten kunnen zo dus allemaal met elkaar in contact staan.

Afijn, dat is dus een abstracte uitleg van ‘the internet of things’. Het is makkelijker om het even wat meer concreet te maken. Een voorbeeld van een toepassing die van dit netwerk gebruik maakt, is de iBeacon van Apple. We hebben er al eens eerder over geschreven. De iBeacon zendt een signaal uit dat opgevangen wordt door iPhones, iPads en iPods in de buurt van het apparaatje. Daardoor kunnen zij communiceren met de iBeacon. Via deze weg kan je als Apple-gebruiker productinformatie ontvangen, een leuke aanbieding, een routebeschrijving naar een specifieke winkel of nog meer informatie.

Voor het geval je nog niet helemaal in de toekomst van ‘the internet of things’ gelooft, leggen we je graag wat onderzoeksresultaten voor. Onderzoeksbureau Gartner voorspelt namelijk dat er in 2020 zo’n 26 miljard producten met elkaar in verbinding zullen staan. Dat zijn ongeveer 3,3 apparaten per persoon. En nee: de smartphone, tablet en laptop worden allemaal niet meegerekend.

Reclame zal voortaan altijd ‘maatwerk’ zijn
Alles staat dus met elkaar in verbinding. Dat merk je nu al, en in de toekomst dus helemaal. Vooral de retail gaat hier heel veel voordeel in vinden. Zij kunnen namelijk met alle data die zij via dit ‘nieuwe’ netwerk kunnen verzamelen, zich meer concentreren op hun relatie met de verkoper. Deze verzamelde data is natuurlijk persoonlijk. Daardoor kan de verkoper zijn of haar informatie precies richten op wat de klant dus interessant vindt. Dat is een staaltje maatwerk waar je u tegen zegt, en nog makkelijk te verkrijgen ook.

Eigenlijk wordt er dus niet meer geconcentreerd op het product, maar om de ervaring eromheen. De consument wordt van begin tot eind begeleid. Het kopen van een dienst of product wordt bijzonder makkelijk en prettig gemaakt. Daardoor valt het product zelf eigenlijk een beetje weg en wordt vooral het merk en de ervaring benadrukt. Deze services, die je dan ontvangt bij het kopen van het product, worden nu dus heel belangrijk gevonden. Een andere naam daarvoor is service design thinking: daarmee grijp je alle tools en mogelijkheden aan om jouw klant alle services te bieden die je in huis hebt.

Moet ik mijn auto opladen of mijn wasje draaien?
Maar niet iedereen zit natuurlijk in de retail. Daarom is het wellicht handig om ook aan te wijzen wat dit systeem voor jou binnen- en buitenshuis kan betekenen. Een goed voorbeeld is Nest, van Google. Dat is een systeem in huis waarmee je bijvoorbeeld de raamluiken kan sluiten, de verwarming kan instellen, de wasmachine kan aanzetten, enzovoorts. Al die ‘dingen’ zijn aangesloten op het internet en dus verbonden met het controlepaneel, of nog handiger, een app op je smartphone. Dat gaat zelfs zó ver, dat er gekeken wordt naar de mogelijkheid om zonne-energie ‘door te sturen’ naar je hybride auto zodra je het in huis niet meer nodig hebt. ‘The internet of things’ krijgt zo ook nog een milieuvriendelijk en duurzaam randje.

Buitenshuis worden ook steeds meer ‘dingen’ verbonden met het internet. Denk bijvoorbeeld aan interactieve bushokjes. Zodra het bushokje dankzij je smartphone opmerkt dat jij in de buurt bent, kan hij op jouw aanwezigheid reageren. Dus reisinformatie laten zien, bijvoorbeeld. Of een leuk filmpje afspelen terwijl je op de bus wacht.

Slimme spiegels en andere voorbeelden
Die zee van data die op dankzij ‘the internet of things’ vrijkomt omdat alles met elkaar in verbinding staat, daar moet natuurlijk goed mee omgegaan worden. Want je hebt een ware schat aan informatie in handen. Wat je ermee kan doen? Héél erg veel. We geven graag voor je verbeelding zelf nog enkele mooie voorbeelden van bedrijven die slim omgaan met het hele idee van ‘the internet of things’. Als je vroeger van Clueless en het computersysteem van Alicia Silverstone hield, moet je eens een bezoekje brengen aan de winkel van ontwerpster Rebecca Minkoff. Die heeft in samenwerking met Ebay een winkel  met ‘slimme spiegels’ volgehangen. Daarop geef je door wat voor kleding je wilt passen. Dat wordt dan naar je pashokje gebracht, en vervolgens doet de spiegel op basis van chips en tags die aan de kleding vastzitten, ook nog enkele suggesties voor andere kleding, schoenen of accessoires. Makkelijk!

Op Regent Street, een bekende winkelstraat in Londen, is trouwens het grootste beaconexperiment ter wereld gaande. Daar hebben zeker tachtig winkels al beacons ingezet om hun klanten te benaderen. Zo ontvangt de consument aanbiedingen, coupons, welkomstboodschappen en productinformatie om zich zowel online als offline welkom in de winkel te voelen.

Daan Kloek
daan@weborganiser.com