Reviewmarketing: jouw klant is jouw allerbeste advertentietool

09 Nov Reviewmarketing: jouw klant is jouw allerbeste advertentietool

Als wij een nieuwe koptelefoon nodig hebben of een nieuwe computer, is het eerste wat wij doen het internet afzoeken naar ervaringen van gebruikers. Een bedrijf of producent kan namelijk wel zoveel zeggen over haar producten en diensten. En laten dat nou ‘toevallig’ alleen positieve dingen zijn. Nee, dan willen wij veel liever weten wat een andere consument ervan vindt: is de koptelefoon het geld waard, of heeft de andere gebruiker de kat in de zak gekocht? Veel meer mensen baseren hun aankoop op ervaringen en reviews van andere consumenten die op het internet te vinden zijn. Reviewmarketing is daardoor een van de meest belangrijke marketingtools die het internet biedt. Wij leggen je graag uit hoe dat komt.

review-marketing-main

Reviewmarketing: de droom van ieder bedrijf
Bijna elke webshop of website die producten verkoopt geeft de mogelijkheid een recensie of review achter te laten. En dat doen zij niet voor niets. Als een consument tevreden is over een product, en hij laat daar een positieve review over achter, is dat natuurlijk de beste reclame die je als bedrijf kunt wensen. Andere consumenten pikken namelijk deze reviews op tijdens hun zoektocht naar jouw product. Zo kan het voor hen net dat extra duwtje in de rug zijn om jouw product aan te schaffen. Daarnaast kan je ook precies in de gaten houden hoe klanten over jouw product denken, en krijg je inzicht in jouw doelgroep: wat verwachten zij van een product en heb jij hun bestelling en klachten netjes afgehandeld?

Wanneer een consument overtuigd raakt een product te kopen dankzij de mening van een andere consument, wordt het reviewmarketing genoemd. Als bedrijf zijnde kan je natuurlijk je hele website vullen met deze positieve berichten van klanten. Alleen kan een consument achterdochtig zijn. Dan denkt hij namelijk dat je de slechte berichten eruit gefilterd hebt.

Daarom is het nog mooier als er positief over jouw diensten wordt gesproken op een andere onafhankelijke website. Zoiets valt onder het begrip ‘word of mouth-reclame’. bij deze vorm van reclame adverteert de tevreden klant voor jou, op een ander kanaal, dat jouw product tiptop in orde is. En dat is natuurlijk de droom van ieder bedrijf: gratis reclame die ook nog eens bijzonder effectief is.

Vies beddengoed is online en offline funest voor je zaak
Reviewmarketing wordt tegenwoordig bijna overal toegepast. Je kan haast geen webshop openen voor de positieve klantreviews je om de oren slaan. De app Rivvur gaat hier slim mee om. Zij nodigen consumenten uit positieve reviews te schrijven wanneer een bedrijf ze goed geholpen heeft. Zij krijgen dan via de app van dat bedrijf een beloning voor het doen van een goed woordje. Dan kan het bedrijf pronken met een nieuwe recensie, en heb jij er ook nog iets aan overgehouden. Dat is een bijzonder staaltje reviewmarketing

Maar wat betreft word-of-mouth reclame, springt één website er echt uit. Dat is Tripadvisor: hoe vaak gebeurt het niet dat je voor het boeken van een hotel of restaurant eerst even uitgebreid de meningen op Tripadvisor onderzoekt? Een hotel met vies beddengoed en een chagrijnige receptioniste sla je daardoor waarschijnlijk gewoon over. Funest voor deze onderneming, dus.

Power to the people!
Word of mouth-reclame is eigenlijk een fantastische ontwikkeling. Het laat namelijk zien dat er momenteel een machtsverschuiving plaatsvindt van de onderneming naar de consument. Dat hebben we nog nooit eerder meegemaakt. Niet de onderneming zelf, maar de klant bepaalt nu hoe jij als onderneming wordt gepresenteerd aan de rest van de wereld. Zolang dat positief is, heb je er als bedrijf erg veel aan. Uit een enquête van Nielsen bleek namelijk dat 92% van de deelnemers aanbevelingen van consumenten het meest betrouwbaar vindt, als zij een beslissing moeten nemen. Maar dat kan ook anders, wanneer de reviews vooral negatief van aard zijn. Daarom wordt word of mouth-reclame voor veel bedrijven een bijzondere uitdaging. Wij zijn erg benieuwd waar deze ontwikkeling de marketingwereld gaat brengen.

Alex van Amersfoort
Alex van Amersfoort
alex@weborganiser.com