Social involvement: interessant zijn is interessant blijven

shareliketweet

28 Okt Social involvement: interessant zijn is interessant blijven

Je bedrijf is vast al online te vinden. En je bent waarschijnlijk ook al bezig met het gebruiken van social media om je bedrijf zo goed mogelijk te promoten. Hopelijk op een handige en doordachte wijze. Dat doe je natuurlijk sowieso als je gebruik hebt gemaakt van onze tips over branding en Facebook marketing. Maar nu. Je hebt een schare ‘fans’ of ‘followers’ verkregen. Hoe behoud je die? Weborganiser helpt je graag op weg.

Branding en marketing… Hoe doe je dat ook al weer?
Wat we eerder geschreven hebben over branding en Facebook marketing is nog steeds van toepassing wanneer je een succesvol online profiel voor je bedrijf wilt beginnen. Branding betreft het beeld dat je met jouw bedrijf wil uitstralen; het is een extra sfeer of dimensie die om jouw merk hangt. Dit beeld probeer je vervolgens door te voeren in de communicatie naar de klant. Branding is iets heel moois maar ook iets heel lastigs. Je doet er altijd goed aan om daarom onze blog over branding nog eens rustig door te nemen.

Marketing, en dan met name op Facebook, is wat meer concreet. Je hebt een strategie en je past deze toe. Je profiel weergeeft jouw bedrijf; neem dus een goede profielfoto, een passende coverfoto, voorzie de pagina van de juiste bedrijfsinformatie – een verkeerd telefoonnummer is altijd vervelend -, en vooral: maak geen fouten op het gebied van spelling en grammatica. Vervolgens nodig je je vrienden uit om lid te worden van de bedrijfspagina, die op hun beurt, middels likes en shares, ervoor gaan zorgen dat jouw profiel zich over Facebook verspreidt. De basis is gelegd. Nu is het de bedoeling dat je jouw bedrijf interessant weet te houden.

share

Interessant zijn is interessant blijven
Zo snel lezers of volgers komen, zijn ze ook weer weg. Een paar tips over het plaatsen van continu interessante content zijn daarom nooit verkeerd. Allereerst is het belangrijk om je berichten te plannen. Regelmaat is erg belangrijk omdat dit lezers trekt; je bewijst dat je genoeg interessante dingen te vertellen hebt. Maar probeer ook wat berichten of onderwerpen op voorraad te hebben. Je hoeft niet steeds op de dag zelf met een fantastisch leuk nieuwtje te komen. Erg vermoeiend ook. Bijna niemand beschikt over eeuwige inspiratie. Plan daarom berichten vooruit. Zodra je even niets weet, heb je toch wat achter de hand. En ook berichten die met feestdagen of andere bijzondere evenementen te maken hebben, zijn natuurlijk ook voor te bereiden.

Gebruik ook aantrekkelijke tekst, afbeeldingen en video’s bij je berichten zodat ze op de al overbevolkte social mediakanalen goed opvallen. De eerste indruk is het belangrijkste. Tot slot probeer je natuurlijk de lezer te stimuleren om jouw product of dienst te kopen. Niet door dit doel in dikke letters bovenaan jouw post te plaatsen, maar door exclusieve kortingen en promotieacties aan te bieden. Nog beter is als je fans, followers en andere lezers een prijs kunnen winnen door zich te abonneren op je nieuwsbrief. Want deze digitale post bereikt nog altijd ontzettend veel mensen.

Nieuwsbrieven als marketinginstrument
Toegegeven: een heleboel digitale nieuwsbrieven komen bij ons binnen in de spam en worden snel doorverwezen naar de prullenbak. Maar dat hoeft niet. Een nieuwsbrief blijft een hele goede optie om je lezers op de hoogte te houden en aan je te binden. Mits je de opmaak en de inhoud van de brief zorgvuldig onder de loep legt voordat je iets verstuurt. Een nieuwsbrief moet voorzien zijn van een logo en een passende huisstijl. Zo weet de klant meteen wie de eigenaar is.

Zelf puzzelen in de mail is gelukkig niet nodig; een programma als MailChimp plaatst alle tekst en afbeeldingen makkelijk in een prachtige nieuwsbrief. Voorzie de brief van contactgegevens; je wilt immers dat de klant kan reageren op je berichten. Interactie zorgt er namelijk voor dat je klant jou interessanter vindt, en je leert veel van de suggesties die hieruit voort kunnen komen. Om die interactie nóg verder te brengen, kan je zelfs de klant de mogelijkheid geven je nieuwsbrief via Google+, Twitter, Facebook of andere kanalen met vrienden en volgers te delen.

Weborganiser helpt
Veel bedrijven onderschatten dat het best een truc is om jouw organisatie zo goed mogelijk te promoten op het internet, en om het aantal volgers of lezers te behouden. Of nog liever: te vergroten. Gelukkig zijn wij daarin gespecialiseerd; daar zijn wij Weborganiser voor. Bel of mail ons vooral eens voor meer informatie over online marketing en social involvement. Wij adviseren je graag.

Alex van Amersfoort
Alex van Amersfoort
alex@weborganiser.com