27 Jul Stop maar met wapperen met werkbonnen: de bedrijfsapplicatie is hier

Wij kunnen het ons haast niet meer voorstellen hoe het vroeger geweest moet zijn om zonder computer op een kantoor te moeten werken. Dat je stapels papier had waarin je de laatste facturen, orderbevestigingen en klantgegevens moest gaan vinden. Wat zal er toch veel informatie kwijt geraakt zijn. Gelukkig zijn de meeste branches al ver gedigitaliseerd en geautomatiseerd. Mooi, want wij weten echt niet meer hoe je met een Rolodex om moet gaan.

AAEAAQAAAAAAAAP2AAAAJGMyY2JiN2Q1LWU1MjgtNGYzOC1hODBiLWZkMzZkZmNiYjQxNQ

Maar naar onze mening kan die digitalisering nog veel verder gaan dan alleen de computer. Omdat elk personeelslid wel een smartphone heeft, kan je via een app natuurlijk veel makkelijker alle gegevens en administratie bijhouden. Daarom hebben we het in deze blog over alle voordelen van gebruiken van zakelijke apps en hoe je ze kunt inrichten. En geloof ons, daar zijn wij heel goed in.

Bevordert de bedrijfsprocessen
Een zakelijke app wordt ingezet om bedrijfsprocessen te verbeteren, en om de communicatie tussen alle personeelsleden te bevorderen. Tegenwoordig wordt zo’n app al haast niet meer gezien als een ‘leuk extraatje’, maar meer als een noodzakelijke vernieuwing op de werkvloer. Telefonie en papierwerk is van het vorige decennium. Doordat iedereen tegenwoordig in het bezit is van een smartphone, kunnen werknemers veel sneller en makkelijker informatie delen en vinden. Dat bevordert de interne communicatie natuurlijk met grote stappen: de baas bereikt de werknemer snel, en andersom ook. Maar daarover straks meer.

Even de voorraad bijhouden met je app
Naast het feit dat elke werknemer een app met zich mee kan dragen op zijn smartphone, is het bijvoorbeeld ook mogelijk om op het kantoor of bij de administratie een desktop app te installeren. Deze app staat dan op de computer en kan ervoor zorgen dat de communicatie vanaf het kantoor snel kan verlopen. Handig! Een telefoon oppikken kost natuurlijk veel meer tijd dan even snel een berichtje versturen naar alle interne apps.

Ook kunnen werknemers bijvoorbeeld urenlijsten of werkbonnen uploaden in hun app door er even een foto van te maken, of het gewoon in de app zelf bij te houden. Dan komt het automatisch bij de desktopapp van de administratie terecht, waar het zuitgeprint en gefactureerd kan worden. Ook kan je met zo’n app makkelijk vergaderingen plannen en voeren, je kan de productvoorraad bijhouden of nieuwsbrieven naar je werknemers versturen. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer leuke- eh, zakelijke dingen die je met een interne applicatie kan doen.

Een prachtig voorbeeld van een veelvuldig gebruikte desktop app is Slack, een programma waarin je een ‘ruimte’ creëert waarbinnen mensen opdrachten versturen, chatten, bestanden delen en meer. Deze overzichtelijke ruimte die de applicatie biedt zorgt ervoor dat men razendsnel door documenten en opdrachten heen kan werken en daarbij altijd in verbinding kan staan met elkaar. De ontwikkelaars hebben de app daarnaast ook zo ingericht dat het net is alsof je elke dag een vrolijk to-do-lijstje afwerkt. Wie zei dat technologie saai is?

Een blije werknemer is een blij bedrijf
Wat ook een heel belangrijk voordeel van de interne app kan zijn, is de blijdschap die het onder jouw werknemers kan brengen. Wij geloven dat we nu namelijk wel overtuigend genoeg zijn geweest om duidelijk te maken dat een interne app echt, écht heel veel tijd en irritaties kan besparen. Een app biedt makkelijk toegang tot informatie over het bedrijf en werkt daarmee transparantie in de hand: iets wat van nature natuurlijk door elk personeelslid gewaardeerd wordt. Je kan bijzonder makkelijk elke werknemer op de hoogte houden. Ook kunnen werknemers hun eigen administratie zoals urenlijsten bijhouden binnen de app, waardoor zij niet meer hoeven te lopen zwaaien met vele velletjes en dagstaten. Ideaal! En nog leuk om te gebruiken ook.

Tot slot zal de bedrijfsapplicatie een goed beeld afgeven aan de klant. Als de werknemer optimaal kan functioneren door de app te gebruiken, zal hij of zij dit bewust en onbewust afstralen op je consument. De werknemers zullen de visie en strategie van een bedrijf nog beter uitdragen, alleen omdat de interne communicatie dankzij een applicatie moeiteloos, irritatieloos en vlekkeloos kan verlopen. Wij vinden het de investering meer dan waard.

Meer weten over interne communicatie, of zie je een zakelijke applicatie ook wel zitten? Dat snappen wij als geen ander. Wij hebben al veel bedrijven blij mogen maken met een eigen toepassing. Neem vooral contact met ons op voor meer informatie.

Daan Kloek
daan@weborganiser.com