12 Mrt Update: Alle websites draaien nu WordPress 4.1.1

Onlangs is de nieuwe versie van WordPress, 4.1.1 uitgebracht, en hebben wij alle hostingklanten een update gegeven naar deze nieuwe versie. Er waren weinig problemen met de vorige versie, 4.1, maar toch heeft WordPress deze ‘maintenance release’ gedaan. In totaal zijn er met deze update 21 bugs verholpen.

In versie 4.1 zat er bijvoorbeeld een bug die zorgde voor een conflict tussen categorieën en tags met dezelfde naam. Ook zaten er problemen in het normaal updaten van pagina’s. Een lastig probleem wat met de komst van 4.1.1 ook gefixed is, is het update van enkele betaalde plugins. De updates kwam lang niet altijd in het overzicht van de updates te staan, waardoor updaten niet mogelijk was.

Wanneer je benieuwd bent naar alle bugs die zijn opgelost kun je de changelog van deze nieuwe WordPress versie bekijken.

Volgende update?
Wij verwachten dat de volgende update eind april plaats zal gaan vinden. Dit betreft een grote update naar versie 4.2. Wat er nieuw is in deze versie blijft nog even een verrassing, daar horen we tegen die tijd meer over.

Daan Kloek
daan@weborganiser.com