Weborganiser Cloud: factureren was nog nooit zo makkelijk

01 Dec Weborganiser Cloud: factureren was nog nooit zo makkelijk

Maak jij jouw facturen nog in Word? En moet je daarin ook alles zelfstandig aanpassen, om vervolgens op omslachtige wijze een PDF van je bestand te maken? En dat bestand moet ook nog eens per e-mail of per post naar je klanten gestuurd worden?

Ja, we verraden het al. Wij zijn helemaal uitgekeken op Word-facturen. Sterker nog: wij vinden bedrijven die nog met Word hun facturen maken zelfs een beetje ouderwets. En als je ze ook nog steeds op de post doet… Oei oei. No offense, maar dat kan natuurlijk vele malen makkelijker. Bespaar jezelf een hoop tijd en frustratie, gebruik de Weborganiser Cloud.

weborganiser-cloud

Factuur digitaal versturen?
Het verschil tussen een normale factuur en een digitale factuur is eigenlijk alleen dat je de laatste niet hoeft uit te printen, maar digitaal kan versturen. De Belastingdienst doet er om die reden ook niet moeilijk over als je jouw debiteuren digitaal van een factuur voorziet. Het online versturen van een factuur biedt veel meer voordelen dan het maken van een fysiek exemplaar. Zo bespaart het de klant ook tijd, omdat hij niet eerst hoeft te controleren of hij met een spookfactuur te maken heeft. En wie weet prefereert hij ook wel een digitale versie van de factuur: dat is altijd makkelijker om te verwerken.

Natuurlijk is het wel belangrijk om in de gaten te houden of jouw klant jouw factuur wel digitaal wilt ontvangen. Zij hebben namelijk volgens de Belastingdienst het recht om een digitaal verstuurde factuur af te wijzen. Al kunnen wij dit ons haast niet voorstellen, als je eens kijkt naar alle voordelen.

Weborganiser Cloud: overzichtelijk en makkelijk
Hoe is het om een factuur te maken binnen onze Weborganiser cloud? Nou, onze bedrijfsnaam verraadt het al: met de tool kan je bijzonder georganiseerd, eenvoudig, overzichtelijk en handig je verkoopfacturatie beheren.

De cloud biedt een overzicht van jouw omzet per jaar, kwartaal en maand. Binnen dat overzicht krijg je ook te zien welke facturen over de uiterste betaaldatum zijn. Dan kan je gelijk actie ondernemen. Daarnaast toont de Weborganiser Cloud ook aan hoeveel BTW je moet afdragen. Dat is dan wat minder leuk, maar wel zo handig.

Een droom voor de opgeruimde mens
Bij het maken van de factuur is het niet nodig om steeds dezelfde informatie in te voeren; binnen onze Cloud kan je klantgegevens, producten en diensten opslaan en toevoegen aan de factuur. Inclusief de bijbehorende kosten. Je bedrijfslogo wordt automatisch in het bestand geplaatst, net als jouw bedrijfsgegevens. Daardoor staat de factuur binnen enkele klikken klaar om verzonden te worden.

Ook is het digitaal maken en versturen van een factuur vanuit onze Weborganiser Cloud een droom als je van overzicht en orde houdt. De facturen worden digitaal gearchiveerd en zijn daardoor makkelijk terug te zoeken. Makkelijker dan op een plank met ordermappen. Natuurlijk kun je de factuur ook voor jezelf uitprinten. Of voor die ene klant die ze nog wel graag fysiek wil ontvang. Maar wij geloven dat de handigheid en snelheid die digitale verkoopfacturering en onze Cloud biedt, binnenkort iedereen van de ‘normale’ manier van factureren af zal helpen.

Daan Kloek
daan@weborganiser.com