12 Feb Weborganiser wint door slimme inzet van iBeacons de Fortress Hackathon

Het team bestaande uit Daan Kloek, Alex van Amersfoort en Marjolein Butter wint de FRTRSS (Fortress) Hackathon gesponsord door Specsavers. Afgelopen weekend boog in Amsterdam een groep creatieven en ontwikkelaars uit Europa zich drie dagen lang over een probleemstelling. Hierbij kregen zij consumentendata tot hun beschikking om de offline klantbeleving van Specsavers te verbeteren. Het winnende team bedacht een oplossing die niet alleen een gepersonaliseerde klantreis verzorgt, maar ook winkelmedewerkers van waardevolle klantinformatie voorziet.

De deelnemende teams met een gemixte samenstelling, bedachten ideeën die varieerden van complexe oplossingen met gezichtsherkenning en digitale etalages tot het slim inzetten van iBeacons om de klantervaring te verbeteren. De leden van het winnende team bedachten een systeem dat iBeacons combineert met het brand ambassador platform van FRTRSS en Specsavers.

Sander ter Haar, Digital Marketing Manager Specsavers: “We zijn erg onder de indruk van de verrassende en innovatieve oplossingen voor onze winkels. Dit team heeft gewonnen omdat hun idee goed gebruik maakt van actuele technieken en onze brand ambassadors. Dat levert voordelen op voor zowel klanten als winkelmedewerkers en de beleidsbepalers.”

Uri Roos, CTO van FRTRSS, is het hiermee eens. “Het technische niveau van de deelnemers was heel hoog en het is geweldig om te zien dat alle teams werkende prototypes hebben opgeleverd. Dit zijn ideeën waar Specsavers veel aan heeft.” Met hun innovatieve idee wonnen de leden van het team allemaal een LG G Watch R. De haalbaarheid van idee wordt door Specsavers intern besproken en waar mogelijk (deels) uitgevoerd.

Bron: Nederlands MediaNieuws

hackathon-frtrss-winners

Alex van Amersfoort
Alex van Amersfoort
alex@weborganiser.com