25 Apr Werf, interesseer en ontvang bezoekers dankzij een sterke landingspagina

Wist je dat het internet maar liefst meer dan 760 miljoen websites kent? ‘Oneindig groot’ is haast een understatement. Tegenwoordig heeft alles en iedereen een eigen website, en dat maakt het steeds moeilijker om mensen naar jouw eigen website toe te kunnen trekken. Want hoe onderscheid je jouw bedrijf in die enorme poel van websites, blogs en webpagina’s? Nou, door een landingspagina in armen te nemen bijvoorbeeld.
Landingspagina

Trek bezoekers aan met de landingspagina
Jij hebt een website waarmee je zoveel mogelijk bezoekers wil aantrekken. Maar wie zegt dat die bezoekers jouw website interessant vinden? Dan kan je beter iets heel aantrekkelijks op zetten, wat ervoor zorgt dat de bezoeker het waard vindt naar jouw website te komen. Dat ze dus als het ware uiteindelijk op jouw website ‘landen’. Dat doe je via een landingspagina: zo’n pagina is er specifiek op ingericht om bezoekers op jouw website te ontvangen. Daar kunnen zij vervolgens hun informatie achterlaten. Dat kan een landingspagina voor elkaar krijgen als de bezoeker een specifieke zoekterm gebruikt die op de pagina voorkomt, en dan zo bij jou uitkomt. Mits je slim gebruik maakt van SEO natuurlijk. Maar de landingspagina kan veel beter gebruikt worden om actief bezoekers aan te trekken door campagnes te posten, prijsvragen of andere interessante dingen. Want wie houdt er nu eenmaal niet van de mogelijkheid met een prijs naar huis te kunnen gaan.

Voor wat hoort wat!
Zoals gezegd kan een landingspagina een heel normale pagina zijn in de vertrouwde huisstijl van jouw website. Met de landingspagina kun je dan precies bijhouden hoeveel mensen jouw website bezoeken. Maar het is interessanter om een landingspagina met een speciale actie te creëren. Dat trekt immers veel sneller de aandacht. Op de landingspagina kun je dan de bezoeker de mogelijkheid geven een brochure of ebook te downloaden, of een actiecode te krijgen waarmee iets gewonnen kan worden. Of je geeft ze toegang tot exclusieve content: een leuk filmpje of een interessante tekst. En dat allemaal nadat de bezoeker natuurlijk zijn of haar gegevens heeft ingevuld: zo vul je gelijk je nieuwsbriefbestand goed aan. Voor wat hoort wat.

Tips voor het doe-het-zelven
Je kunt zelf aan de slag met het bouwen van een landingspagina als je over wat tijd, kennis en geduld beschikt. Daarvoor zijn meerdere plugins te vinden die via WordPress te verkrijgen zijn. Enkele voorbeelden die wij aanraden zijn LeadPages of Inbound Now. Maar voordat een landingspagina ook écht een nuttig onderdeel van jouw website wordt, is het een idee de volgende tips te onthouden als je zelf zo’n pagina in elkaar knutselt:

  1. Zorg voor een soort kort mogelijk conversieformulier als jouw bezoeker gegevens moet achterlaten. Zo zijn een adres of een bloedgroep nogal overbodig. Zorg voor zo weinig mogelijk afleiding: je wilt de nuttigste gegevens van de bezoeker verzamelen.
  2. Is jouw aanbod interessant genoeg? Daar mag je best een wervende tekst of beeld voor in armen nemen. Of een goed ontwerp: zorg dat de pagina uit enkele woorden bestaat en dat het doel van de pagina gelijk opvalt. Wees daarnaast consistent in de boodschap die je uitdraagt
  3. Plaats op de landingspagina belangrijke contactinformatie, mooie en rustige afbeeldingen en de logo’s van al bestaande klanten. Zo kunnen bezoekers zien dat jij een betrouwbare partij bent en zijn ze sneller geneigd hun gegevens achter te laten.

Verschillende wensen eisen een custom made pagina
Ieder bedrijf heeft wat betreft zijn landingspagina natuurlijk zo zijn eigen wensen: het ene bedrijf biedt een aantrekkelijk product aan en de ander juist specifieke informatie die voor hun bezoeker interessant is. Het is maar net welke doelgroep je aantrekt. Daarom is een landingspagina ook custom made: volledig naar de wens van de klant gebouwd. Daar weet Weborganiser ook alles van, en gelukkig zijn wij er dan ook behoorlijk goed in. Vraag ons daarom gerust eens om meer informatie.

Daan Kloek
daan@weborganiser.com