24 Mei Zakelijk aan de slag met Instagram

Even snel een foto maken van het mooie landschap op vakantie of een kiekje tijdens een festival. Tegenwoordig doen we het allemaal. Een foto hier en een foto daar, zodat we al onze volgers op Instagram met één druk op de knop op de hoogte kunnen houden van onze laatste kiekjes. Instagram is hét social media kanaal om je foto’s op te delen. Maar is het ook geschikt voor bedrijven? Wij zijn op onderzoek uitgegaan.
Instagram

Mooie foto’s, hoog bereik

Het doel op Instagram is afbeeldingen en korte video’s delen. Van een te gek feestje tot aan de selfies. Instagram is ontwikkeld om dit allemaal met jouw volgers te kunnen delen. De app heeft inmiddels al meer dan 300 miljoen gebruikers wereldwijd. Dagelijks worden er 70 miljoen foto’s geplaats en 2,5 miljard foto’s geliked. In Nederland hebben wij 1,4 miljoen gebruikers op Instagram, daarvan zijn ruim 500.000 gebruikers dagelijks actief.

Gebruik voor jouw Instagram account mooie foto’s. Het effect van mooie foto’s is dat je een hoog bereik krijgt. Wanneer je een bedrijf hebt is, het ook verstandig om Instagram aan te maken. Je kan je richten op jouw doelgroep en ook werk je aan de branding van je bedrijf. Maar wanneer en bij welke branche is het nu verstandig om het aan te maken? Voor wie Instagram erg effectief werkt zijn de mode-, woon- en verzorgingsbranche. In deze branche kan je als bedrijf, toffe win acties houden en jouw producten laten zien. Hiermee creëer je veel interactie met de volgers. Goede voorbeelden zijn G-star Raw en Rivièra Maison.

Reageer en creëer meer volgers

Het is als ondernemer belangrijk om interactie te krijgen met je volgers. Wanneer jouw volgers jou in een foto taggen. Bekijk dan wat zij hebben geplaatst. Wanneer je het leuk vindt reageer dan op de foto! Zo laat je zien dat je het als bedrijf leuk vindt en het erg waardeert. Soms heb je dingen er tussen zitten die niet leuk zijn, dan kan je altijd de persoon in kwestie rapporteren. Via Instagram kan je tegenwoordig adverteren. Het adverteren werkt via jouw Facebook ad-account. Bij Instagram maak je een ‘reclame’ plaatje waarbij je vervolgens jouw doelgroep instelt via het Facebook ad-account. Jouw doelgroep krijgt het vervolgens op hun tijdlijn te zien. Waardoor je met een goede afbeelding veel aandacht trekt.

Kijkje achter de schermen

Instagram is voor ondernemers die vooral meer merkbeleving willen genereren. Als bedrijf heb je het meeste succes als je veel acties of aanbiedingen op je account zet. Nieuwe producten binnen? Laat het je volgers gelijk weten! Krijg je dan veel interactie? Maak dan het besluit om een winactie te doen.

Laat je volgers meegenieten van de dingen die achter de ‘schermen’ gebeuren. Heb je een project af of een nieuwe aanwinst? Laat het ze zien. Ook vinden volgers het leuk om te zien wie het gezicht achter het bedrijf is. Maak daarom zo nu en dan een foto van jouw werknemers en zet als werkgever er af en toe ook een foto van jezelf op!

Esmee Bondrager
Esmee Bondrager
esmee@weborganiser.com